jun01Jakten är över!0

GMOKs nybörjarkurs för 7-9 åringar var även i år ett äventyr där leken och glädjen var i centrum. Kursen byggde på SOFTs Skattjakten, som är en aktivitet för barn 7-9 år som vill testa orientering på ett roligt och spännande sätt – ett äventyr!

 

I år var det 17 barn som den 14 april träffade på en stressad Häxa utanför GMOK stugan i Skatås. Barnen fick ett gemensamt uppdrag: att hitta den sedan 100 år gömda skatten. Häxan var emellertid oduglig på att orientera. Hon frågade barnen om de kunde hjälpa henne att hitta skatten genom att lära sig att orientera. Givetvis ville de det!
Under 5 torsdagar kämpade de tappra barnen med olika lekfulla övningar. Barnen fick prova att stämpla med SportIdent, de lärde sig karttecken och att passa kartan. Helt enkelt fick de lära sig orientering från grunden. Uppdraget var dock krävande. Vi har sett både skratt och skräck under övningarna – träskmonstret kunde ju dyka upp när som helst. Tack vare sina nyvunna orienteringskunskaper och den tacksamma häxan hittade de till sist Mörka skogen, där skatten fanns. Skatten var dock vaktad av träskmonstret. Nu arg och bitter som en H50 löpare. 

Följ den spännande upplösningen i Bildarkivet Skattjakten 2011

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

Taggar

Ändringar

Publicerad: ehsalag
Redigerad: Johan Axenborg

ATM - 121244