jun30GST inleddes med rafflande sprint!6

På torsdagskvällen inleddes Göteborg Sommar Tour 2011. Första etappens sprint och lördagens långdistans ligger till grund för jaktstarten på tisdag då segrarna ska koras.

Tävlingen inleddes med en utmanande kvalbana i Kallebäcks mur- & häcktäta bostadsområden. På kvalet var Micke E och Lina vassast och fick därmed fina lottningar inför semifinalen. Det ryktas även om att ett bra kval skulle ge bonussekunder, men måste erkänna att jag är lite dåligt påläst kring Tourreglerna :)

Under kvalet uppdagades också en rejäl arrangörsmiss. En kontroll satt vid hörnet av ett hus och det var därmed omöjligt att avgöra vilken nivå kontrollen var tänkt att sitta. En av deltagarna tappade här uppemot 20s och valde därför att avstå från semifinalen i protest.

Övriga fortsatte dock med tävlandet och såväl semifinalen som finalen fick lovord från deltagarna, så arrangörsstaben fick därmed en gruvlig revansch. I semifinalerna var det som sig bör sekundstrider om avancemang. På damisidan knep Bodil "Lucky loser"-platsen med 1s marginal till Mimmi! En annan minnesvärd detalj från semifinalerna var när Simon utmanade Jonas om 4:e-platsen i heat 2. Jonas höll undan med minsta marginal för en vindsnabb Simon. Tyvärr räckte det inte till final heller för kval-4:an Lundberg utan dessa båda skulle komma att mötas på nytt i B-finalen.

Finalerna (tyvärr saknas bild på tjejernas B-final pga att batteriet tog slut i kameran):

Herrar A-final: (Hugh-Høye-Micke E-Palm-Emil-Lerum)

Gänget höll ihop stora delar, men mot slutet visade sig Høye starkast och kunde vinna. Därefter följde Micke E-Palm-Hugh-Lerum-Emil

Damer A-final (Jennie-Bodil-Lina)

Lina & Jennie hade en tuff duell där Lina till slut vann. Bodil tog hem bronset. I B-finalen var Mimmi starkast. Är verkligen Palms gest helt ok...? :)

Herrar B-final (Jimmy-Simon-Henrik-Lundberg-Viktor)

En stentuff B-final där det var jämnt ända till sista kontrollen. Väl där satte Simon Bolt in en högre växel (kvällens näst snabbaste spurt efter Simons semifinalspurt...). Tvåa slutade Lundberg tätt följd av Viktor.

Tävlingarna hade även samlat en del publik! Nu fortsätter det alltså med långdistans på lördag och sen en rafflande jaktstart på tisdag. Missa inte att anmäla dig - det går såklart att springa även om man inte sprungit till sig några bonussekunder idag eller på lördag!

Länkar

Resultat E1
Totalställning

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

 • Jimmy 01 jul 2011 13:25
  Tack för en skön träning. Även tack för tips och tricks till en som aldrig hållit i en sprintkarta förut. Verkligen roligt!
 • Simon 01 jul 2011 11:19
  Nu börjar jag förstå storheten i sprintorientering - man mot man ger en extra dimension. Tack för grym träning!
 • ap 01 jul 2011 10:00
  Verkar ha varit hur spännande som helst, och publiken verkar ha varit i extas! Ser redan fram emot tisdagens masstart.
 • Chew 01 jul 2011 09:35
  Grym rapport! Önskar man hade kunnat vara med.
 • Micke 01 jul 2011 08:51
  MickePalm får inte agera målstolpe i fortsättningen:)

  Liten rättning: Andreas hade liten lucka redan vid 1:an i finalen som sedan växte under resten av loppet.

  Tack för en rolig träning!
 • Axe 01 jul 2011 00:20Hemsida
  AxeNu finns resultat från dagens knockoutsprint.
  Resultat E1: http://gmok.se/Document/Download/872
  Totalställning: http://gmok.se/Document/Download/873

Taggar

gst

Ändringar

Publicerad: Johan Axenborg
Redigerad: Johan Axenborg

ATM - 121244