dec09Lucka 9: 10-mila preparations0

Bakom lucka nummer nio gömmer sig en inblick i hur en helg kan se ut för klubbens juniorer och seniorer. Följ med till Östergötland för en försmak av en av vårens stora begivenheter.

Efter dundersuccén på 10-mila 2011 med 9:e och 5:eplats för damernas respektive herrarnas förstalag och där herrarna även blev bästa andralag så gäller det att tidigt lägga grunden för att än en gång kunna göra fina prestationer.

Om ett halvår är 10-mila 2012 över och vi har även hunnit med den traditionella tårtan tisdagen efter. För tårta – det kommer det att bli och bra prestationer – det kommer vi att göra. Nu gäller det bara att göra jobbet för att alla individer som tillsammans bildar lagen ska lyckas.
Under helgen 2-4 december var den större delen av GMOKs 10-milasatsande gäng uppe i trakterna kring Borensberg för att lägga grunden inför nästa år.

Det började ett pass tidigare för klubbens  fyra ess: Klöver-Höye (är man från Norge har man extra klöver på fickan att spendera i Sverige), Ruter-Lina (som kände sig något kantig efter grus8atest i stormvindar dagen före), Hjärter-Rune (kommentar överflödig) och Spader-Räkan (räkspad har väl alla nångång spillt ut, men också för att han hade fått spader om jag på något vis försökt påstå att det på sätt och vis kanske var ett svart får i bilen som i övrigt var fylld med elitlöpare, men det påstår jag ju inte…). Vi körde ett lugnt OL-pass i Vidingsjö för att sedan äta sen lunch i Linköping. Spader utmärkte sig än en gång genom att iklädd shorts promenera runt i stan.

På kvällen blev det Natt-OL vid Tjällmo-Godegårds klubbstuga. Undertecknad fick revansch på en kontrollpunkt från Natt-SM 2010 och jag tror de allra flesta hade en gemytlig färd genom natten. Dock var det två kända lamphaverier som satte stopp för ”årets löp” enligt Runesson d y ”det gick så jävla bra!” (och det är ”så jävla kul att vara på läger”, eller?). Imponerande dock är att han tog sig tillbaka på kartminne från just Natt-SM endast med sken av halvmåneljuset. Halvvägs tillbaka till bilen kom han dock på att han, vid ett försök att lysa med GPS-klockan på kartan, tagit av sig klockan och glömt den på en stig. Hopplöst fall, tänker många, men inte den här killen som vänder tillbaka för att hämta klockan utan problem. Axe däremot hann inte så långt innan hans lampa la av utan fick därför äran att springa med en Cobra på huvet istället. Tur att haverierna sker nu och inte när det verkligen gäller…

På kvällen föddes en ny familj i GMOK-stallet. Räkan glider fortfarande runt i shortsmundering i hotell-lobbyn och kommunicerar lite avslappnat med ”Jossan” då Hedis glider in, även han iförd sina karakteristiska rödsvarta shorts och säger lite avslappnat till Räkan: ”Farsan, köper du en julmust till mig eller?” varav ”Jossan” som tidigare rynkat på ögonbrynen åt de två aningen späda gestalterna iförda shorts mitt i vintern, fick sig en uppenbarelse… ”Jahaaaa, de är far och son, det förklarar ju en del...”.

På lördag morgon intogs en fantastiskt Scandic-frukostbuffé där minst en löpare sågs avnjuta wienerbröd vilket coach och tillika UK bestämt ruskade på huvudet åt.  ”Inte bra, inte bra…” Vet faktiskt inte resultatet för denna löpare på efterföljande träning så vet inte om sötintaget var hjälpande eller stjälpande. Ödesdigert kan det ju ändå vara för framtida uttagningar? Det gäller ju att ligga i god hand med UK. Eller, vad är det som ska avgöra en laguttagning? På eftermiddagen hade vi nämligen många intressanta diskussioner om stafettåret 2011, vad vi gör bra i GMOK och vad vi kan ta ett steg till. Vi kom fram till flera saker, bl a att vi är duktiga på att satsa på bredden och inte bara 1alagen, att vi stöttar varandra och har bra terrängförberedande snack innan. Något att förbättra är bl a kommunikationen löpare-UK/UK-löpare för att få så klara laguttagningar som möjligt: gjorda resultat i förhållande till subjektiv bedömning. Oavsett så ska nog det där wienerbrödintaget inte spela någon roll… :)

Träningen däremot var en höjdpunkt! Stafettfokus med simulerad andrasträcka. Anna gick ut i ledning med 40 sek i damklassen och kunde med ett mycket stabilt lopp i bra fart hålla undan före de andra jagande zebrarinnorna (för att bemöta alla skidåkerskor och skridskoåkerskor som ständigt omnämns av diverse sportkommentatorer i tv). Bland herrarna hade Rune snabbaste tiden, men Ols höll ändå undan i ledningen han också! Bra insatser var det i alla fall av de flesta! Bådar gott! Det smakar hallon, kan man också säga! Resultat.

På kvällen blev det Natt-OL igen, i ett något mer gallrat område där många hade problem. Dock inte lika stora problem på tekniskt fulländade Axe som tyckte denna kartan var mer tydlig än förmiddagens. (Kanske var det fler som höll med om det? Dock inte undertecknad… ) Han trummade på ända tills energi från Ikeas köttbullar tog slut. Han borde nog gjort som Rune och kört på den gamla leksakskoncernen Stor & Liten: en stor OCH en liten köttbulletallrik. Vad blir det, totalt kanske 30 köttbullar? Kan spinna vidare på den Runessonska delen av GMOK då vi än en gång fick höra det klassiska uttrycket (denna gång både från syster och bror) när det gäller att hitta borttappade saker: ”Jag har koll, men jag vet bara inte var den är”.

På söndagen var det långpass i ett så kallat extasområde. Till och med herr-UK var ute och rastade klövarna en sväng. Här fanns det inga begränsningar. Kanske endast skavsår som satte stopp för x antal löpare. Mia får komma o lära oss hur man tejpar i förebyggande syfte. Sedan finns det inget som kan stoppa oss i våra förberedelser. Kvarn 2012 – nu kör vi!

 /Ruter

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

Taggar

Ändringar

Publicerad: Ola Martner
Redigerad: Ola Martner

ATM - 121244