dec10Lucka 10: Gränslöst11

Den tionde luckan bjuder inte på någon nobelfest, men väl en presentation av en gränsöverskridande satsning med syfte att ytterligare integrera klubbens olika åldersgrupper.

Efter inspiration från Stora Tuna och initiativ från Elisabeth Strandhagen har 25-mannakommitén antagit utmaningen att se till att stämningen från 25-mannaresan, där ungdomar, veteraner, seniorer, juniorer och supportrar umgås och tävlar tillsammans, lever med klubben under hela året.

Topplaceringarna för GMOK på 25manna 2011 och 2010 har uppmärksammats mycket, både i klubben och i orienteringsvärlden. Vår vision är att ta nästa steg genom att bygga ut konceptet internt och stärka klubben med konceptet – ”Gränslöst”.

GMOK är en stor klubb och därför är gränsöverskridande verksamheter viktiga. 25-manna är en sådan aktivitet och de senaste årens resultat har inspirerat oss till att utveckla klubbens gränsöverskridande aktiviteter. Vi kommer att ha aktiviteter under hela året med fokus på gränsöverskridande aktiviteter. Detta ska få fler att bli mer aktiva i alla grupper under hela året, inte minst de som inte är med så mycket.

I satsningen innefattas dels mål om ytterligare ökat deltagande på befintliga aktiviteter, men också ett antal nyheter som alla syftar till få GMOK att bli en helhet. Ola, Ola och Elisabeth tar nya tag.

Syfte

Syftet är att stärka gemenskapen, göra det roligare för fler att vara aktiva under hela året och behålla de aktiva vi har i alla åldrar. Alltså en bred satsning för att få fler aktiva i klubben.

Förhoppningsvis kan satsningen leva vidare i många år.

Mål för satsningen under 2012

·         4 lag på 25manna

·         Gränslösa träningar hela året

·         Mini 25-manna under O-ringen i Halland

·         100 startande på lång och medel KM

·         Priser i olika kategorier under året

Aktiviteter för 2012

4 lag på 25manna

Givetvis blir det 25-mannaresa och i år höjer vi ribban ytterligare ett snäpp och satsar på att för första gången få hela fyra lag till stafetten. Boende är redan bokat på Scandic där vi bodde förra året.

Gränslösa träningar hela året

Gränslösa träningar året om med arrangörer enligt 25-mannasträckorna. Det kommer bjudas på flera olika former av upplägg såsom exempelvis prolog med jaktstart, stafett, individuell start, heat start, gemensam start osv. Det kan bli upp till 10 träningar under året i tre perioder – vinter/vår (lördagar/söndagar), försommar och höst.  I april kan träningen ev sammanfalla med klubbstafetten. De tre första träningarna är spikade till datumen nedan med den första på klubbdagen den 21 januari, medan information om övriga kommer ut allt eftersom.


Vinter/vår träningar (perioden januari – april)

·         Str 1: H21, H35 arrangerar. Lördag 21 januari i samband med klubbdagen.

·         Str 2: H21; H35 arrangerar. Lördag 11 februari.

·         Str 3: Damer arrangerar. Lördag 17 mars.

·         Str 4: Ungdomar och över D40+ och H55+ arrangerar.

Försommarträningar (perioden maj –juni):

·         Str 5: H21, H35 arrangerar

·         Str 6: H40+ arrangerar

·         Str 7: H21, H35 arrangerar, ev med stöd av Damer

Höstträningar (perioden augusti – september):

·         Str 23: H50+ arrangerar

·         Str 24: Damer arrangerar

·         Str 25: H21, H35 arrangerar

Vi varje gränslös träning erbjuds fem banor:

-           8km (svart). På vintern en något förlängd variant på 8km-banan, där de extra kontrollerna inte behöver vara utsatta.

-           5km (röd/violett)

-          3km (violett/svart som kort variant av 8km och 5km)

-          3km (gul/orange)

-          en grön/vit bana med öppen start.

Klubbresa i maj

Förslag finns på att genomföra en klubbresa i exempelvis maj till EM i Falun, Polen eller England. Både breddkommittén och ungdomskommittén har dessa planer.

Mini 25manna under O-ringen i Halland

Under O-Ringen bygger vi vidare på Björn Östmans succéstafett från i somras fast utan löpning (läs skaderisk). Upplägget blir att köra en 25-mannastafett med 4 lag och då totalt 100 personer. Sträckorna blir dock av annorlunda karaktär där parallellsträckorna blir teambuildingaktiviteter. Personer som åker ner över dagen från Göteborg är också välkomna. Avslutningen blir i vanlig ordning breddkommitténs tårtkalas.

100 startande på lång och medel KM

Likt Stora Tunas idé är också vår ambition 100 startande på lång och medel-KM. Förutom klubbmästerskapen kommer någon social aktivitet ordnas i anslutning till tävlingen.

Priser i olika kategorier under året - nu vill vi ha nomineringar på "Årets laginsats". Pris den 21 januari

Tanken är att skapa ”snackisar” under året, tex årets ”sittstämpling”, ”nykomling”, ”klättrare”, ”bommare”, ”spikare” etc.  under året kan delpriser utdelas och ev kan en avslutande prisutdelning hållas på en ev klubbfest i november.

Först ut bland kategorierna är "Årets laginsats". Skriv era nomineringar på "Årets laginsats" i kommentarsfältet nedan. Ola, Ola och Elisabeth har veto att utse vinnare som får pris den 21e januari i samband med årets första gränslösa träning på klubbdagen.

Klubbfest –dags igen 2012

Efter varannanårs-principen är det återigen dags för årsfest 2012 .

Hemsidan

”Gränslöst” har givetvis sin egen plats på gmok.se.  Där uppdaterar vi med löpande information och nyheter om vad som händer.

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

 • Helena Sellgren 02 jan 2012 14:35
  Något partisk i målet röstar jag på våra grymma 14-tjejers stafettresultat både i DM och på Smålandskavlen!
 • Elit 12 dec 2011 09:55
  Jag nominerar 25-Manna 4:e platsen.
 • Lotta Falk 12 dec 2011 09:22
  Jag håller definitivt på D 13 - 14 tjejernas kavleinsatser under året. Särskilt stark prestation på Smålandskaveln.
 • Ola M 11 dec 2011 21:42
  Kul med så positiv inställning till initiativet och era nomineringar. Tänk att vi har en sådan uppsjö fina stafettinsatser i klubben under året.

  Thomas>> Just det att du är färgad är faktiskt lite av tanken. Olika delar av klubben minns ju givetvis det de själva varit med om bäst. På det sättet får vi ett stort spektrum av nomineringar i alla åldrar att ta hänsyn till.

  Själv kan jag faktiskt inte hålla mig från att nominera GMOKs 2:a lag i venla stafetten. Där krävdes det klubbrekord av förstalaget för att vara bästa GMOK-lag!

  När juryn ska sammanträda i januari ska jag givetvis se till att vara så objektiv som möjligt.
 • Thomas S 11 dec 2011 19:28
  Superspännade initiativ. Kan bli hur bra som helst.
  Betr. kavelinsats; Lite färgad kanske men 13 tjejernas insats på smålandskaveln i D16 imponerade på mig. Kerstins första sträcka var respekt och de 4 andra (Ella, Elvira, Moa och Issa) tappade inget på dagsträckorna mot betydligt äldre motstånd.
 • Johanna W 10 dec 2011 21:19
  D14 tjejernas triumf på Stafett DM
 • Micke 10 dec 2011 19:50
  MickeHerrarnas förstalag på 10-mila
 • Björn Ö 10 dec 2011 18:28
  Nominering Årets laginsats.
  H20-lagen på Stafett SM. Klubben hade tre lag som kom på platserna 6, 12 och 40. Löparna på första sträcka kom dessutom in inom 10 sekunder 55.19, 55.26 resp. 55.29.
 • Elit 10 dec 2011 15:07
  Detta är superduper! Grymt jobbat!
  Mats>> Roligt, välkommen!!
 • mats.kagesonsnabelatelia.com 10 dec 2011 14:07
  Bra initiativ! Nu blir mitt beslut att börja tävla för GMOK fr o m 2012 ännu bättre!
 • Patrik F 10 dec 2011 10:16
  Suveränt inititativ!
  Detta kommer bli jättebra!

Ändringar

Publicerad: Ola Martner
Redigerad: Ola Martner

ATM - 121244