mar31Vi söker små och stora reportrar0

Inför 2012 hoppas vi på att öka nivån på hemsidan ännu mer. Därför söker vi nu folk som kan skriva, ta bilder eller bara delegera ansvar

Nu när säsongen snart är igång för fullt så blir det nya tävlings-insatser, resor och läger som är värda att berätta om. Förhoppningen är att vi ska bli bättre på att följa alla delar av verksamheten till 2012 och även öka variationen på innehållet. Därför söker vi nu dig som gillar att berätta i text och bilder.

2011 skrevs det ungefär 150 nyheter till hemsidan varav 120 var lite större reportage. Av dessa 120 stod Johan Axenborg för hela 75. Johan gör det jättebra men det tar en del av skriva och Johan är inte alltid på plats så vi behöver sprida ansvaret mer.

Planen för 2012:  

Vi startar en ny del i webbgruppen som jag tar ansvar för. Gruppen ska bestå av minst en person från varje sektion. Det får gärna vara flera. Detta innebär inte att den eller de personerna måste göra allt jobb varje gång.  Utan de kan delegera vidare det ansvaret om det inte passar bra att skriva själv.

Gruppens ansvar:

  • Planera in så att någon rapporterar från alla viktigare tävlingar och läger
  • Se till att det blir skrivit ett pressmeddelande från viktiga tävlingar(gäller eliten)
  • Hålla lite koll på några medlemmar gör några intressanta orienteringsresor eller liknande och göra en intervju
  • Se till att vi har bra bilder på segrare/pristagare/annat folk istället för suddiga mobilbilder
  • + Andra ideér som dyker upp

Normalt sett kommer vi minimera antalet möten. Vi försöker istället sköta den mesta planeringen på mail eller liknande eller när vi träffas på träningar/tävlingar. Planen är att det ska handla om några timmars insats / månad. Du behöver inte heller känna att du saknar kunskap om hemsidan. Vi tar en genomgång på detta och jag kommer assistera om det behövs.

Låter detta som något för dig? Då kan du antingen skriva en kommentar nedan eller prata med/maila mig: webmaster@gmok.se. Det är inte meningen att det ska ta mycket tid men skulle du inte hinna med i perioder så gör inte det något.

Lite annan statistik från 2011

Det skapades 153 nyheter varav 119 var större reportage(hade bild). 75 av de 119 var skriva av Johan Axenborg.

Kalendern hade 651 aktiviteter. Till dessa var det 3062 anmälningar (När folk anmäler flera samtidigt räknas det som en).

Vi laddade upp 1955 nya bilder.

I gästboken gjordes 866 inlägg.      

Í regel har vi cirka 500 besök på hemsidan en vanlig dag med toppar på över 1000.

  

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

Taggar

Ändringar

Publicerad: Mikael Eliasson
Redigerad: Mikael Eliasson

ATM - 121244