maj0910mila 2012: Ungdom3

Helgen började med att klockan ringde mellan 5 och halv 6 på lördagmorgon för ungdomarna i GMOK(vissa är snabbare än andra på morgonen och fick därför sova lite längre.. ;)).

(Proffsbilder: Patrik Falk, Text: Ella Wallinder)

Vi började dagen med att läsa i GP (!) del 2 om hur GMOK laddade upp och vad det var vi hade för olika lag osv. Coolt!

Därefter, runt klockan sex så bar det av till Kvarn, Linköping och årets 10-mila. Det var nog med blandade känslor som vi åkte upp. Dom flesta var väldigt närvösa inför sin sträcka och hur det skulle gå, eftersom alla vill göra så bra ifrån sig dom kunde och inte ”svika” laget. Men vad jag vet så var alla väldigt, väldigt taggade inför en rolig staffett, kväll och framförallt natt!

När vi väl kom fram möttes vi av ett mycket,mycket blåsigt TC(orkan/storm?!). Så hoppet om det varma, fina, shorts vädret kunde vi bara glömma..

Sedan var det snart dags för starten i ungdomsstaffetten, och det var Kerstin och Moa som sprang första sträckan i våra två lag. Efter att dom hade värmt upp lite så var det dags för taktik snack med våra grymma ledare Johan, Patrik och Johanna! Dom gick igenom hur man skulle tänka på dom olika sträckorna, gafflingen m.m.

Därefter gick startskottet av genom en pansarvagn som gick hela publiken att hoppa till. Nu var årets ungdomsstaffett på 10-mila igång!

I första laget så sprang Kerstin första sträckan, Elvira och Agnes G andra sträckan, Agnes S tredje sträckan och tillslut Felix sista sträckan.

I andra laget så sprang Moa första, Linn andra, Martin tredje och Kajsa sista sträckan.

Alla i lagen gjorde fina insatser, några plockad och några tappade bla. Så tog Elvira och Agnes G in 22 placeringar och Kajsa gjorde ett fantastiskt fint lopp och tog in på första laget på den sista, svåra, violetta, 6,5 km långa sträckan. Lagen slutade på en 100:de och en 105:de plats. Alltså var det väldigt lite tid imellan dom två lagen! Detta var en väldigt bra insats med tanke på att dom allra bästa lagen nästan bara har 16åringar som springer, medans våra lag bestod av en 16 åring och resten 14 åringar.

Några av oss kom även på en väldigt smart idé (tyckte vi). Som var att om man sitter nedan för staketet vid spurten så blir det varmt (det blåser inte där). Så där satt vi mycket undertiden som ungdomsstaffetten höll på.

Efter att alla hade kommit imål så gick vi bort till vårat millitär tält och la oss i sovsäckarna med godis, speaker ur telefonerna och 10-mila appen för att kunna följa damernas staffett så bra som möjligt. Vi tyckte att dom gjorde en riktigt bra insats men allra gladast blev vi när Judith sprang i mål i ledningen! Då ställde vi oss upp i tältet och skrek JUDITH, klapp,klapp,klapp, JUDITH,klapp, klapp, klapp. Därefter kom vi på att det nog hördes rätt högt utanför eftersom det inte är så tjocka ”väggar” i tältet..

När sedan damerna hade kommit imål så gick vi och satte oss på ”kullen” imellan spurten och tälten. Vi ringde även dit kompisar från andra delar av göteborg som vi sedan var med hela kvällen/natten.

Väl upp på kullen satt vi och pratade, skrattade och hittade på/sjöng nya göteborgs låtar (väldigt högt) i väntan på att herrarna skulle starta. När det bara var ca en timma kvar till start så kom Agnes S på den grymma idén om att vi skulle gå upp på ”berget” vid TC. Där uppe ifrån så såg man allting starten, spurten, växlingen, varvningen osv. Dit kom sedan en kille/man och frågade om vi ville ha solstolar(?) att sitta på och vi tackade självklart glatt ja. Där uppe på berget satt vi sedan ända tills starten gick och hade det bra. När väl starten skulle gå så kom nästan hela TC(kändes det som) upp på berget för att kunna se starten. (OBS! klicka på bilden nedan för att se film från starten)

Resten av natten tillbringades på olika ställen i millitärtältet, det ”vanliga” tältet, vid spurten, på kullen, vid storbildsskärmen, på berget och även mycket inne i ”mat tältet” där det var varmt och skönt. Några av sovsäckarna fick hänga med överallt för att försöka hålla uppe värmen så mycket som möjligt.

Sedan runt 6(?) på morgonen var det dock några av oss som däckade i varsin sovsäck uppe på berget. Men vi vacknade sedan efter en timma och kunde därför se när vinnarna, Halden sprang imål. Vi var även med och hejade på Johan när han sprang imål på den fina 7:de platsen!

Jag och säkert många fler tycker nog att detta har varit en underbar 10mila helg med mycket skratt,prat,spänning, kyla och mycket mer. Och nu är det bara att börja tagga inför nästa stora tävling/helg som är EM i Dalarna, dit jag längtar väldigt mycket! Jag antar att det är någon mer som gör det? :)

Speciellt nu när vi har fyra stycken grymma gmokare som ska springa EM! Stort,stort grattis! Grymma e ni!

Ville även tillägga att KÖTTA är ett väldigt grymt och bra ord som används mycket den här helgen!

Text: Ella Wallinder

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

  • Andrew 10 maj 2012 17:24
    Snyggt Ella! Bästa reportaget i år!
  • Patrik 10 maj 2012 15:52
    Härligt referat Ella!
  • Helena S. 10 maj 2012 13:59
    Grymt och köttigt skrivet Ella ; ))

Taggar

Ändringar

Publicerad: Johan Axenborg
Redigerad: Johan Axenborg

ATM - 121244