apr30GMOK arrangemang 20130

2013 kommer att vara ett år med många stora och viktiga arrangemang för GMOKs del. För att det skall fungera kommer vi att behövas att alla klubbmedlemmar på något sätt hjälper till med dessa arrangemang någon gång under året.

Förutom egna tävlingar som natt-DM den 22/3, våra KM och sprint-cuper samt hösttävlingen den 6/10 så har vi ansvar för stora delar av sprint-SM på våren (20-21/4) och långdistans-SM på hösten (21-22/9). De sistnämnda tävlingarna är viktiga för att ytterligare sätta GMOK på Göteborgs och Sveriges idrottskarta men också för att ge oss resurser att fortsätta utveckla vår klubb.

Årets första arrangemang är dock inte en orienteringstävling utan är Icebug Winter Run (IWR). Som namnet säger är det ett motionslopp i samarbete med Icebug och kan ses som en ersättning för Tappa Vandringen som vi hjälpt till med tidigare. Platsen för tävlingen är Slottsskogen och innehåller en företags/föreningsstafett  på fredagen den 25/1 och tre lopp på lördagen den 26/1 (Ismilen, Promenadloppet och familjestafetten). Du kan läsa mer om det på hemsidan under På gång i klubben.

Natt-DM går detta år för första gången på våren, dvs den 22 mars. Området är Rannebergen och tävlingsledare och banläggare är Kristoffer Sideby respektive Jens Kaminsky. Skall bli intressant att se hur detta nya grepp med tävlingen tidig våren påverkar deltagarantalet.

Sprint-SM arrangerar vi tillsammans med Tolereds AIK 20-21/4 med tävlingsarenan på Chalmers. Under dessa dagar kommer det att vara kval tävlingar på lördag eftermiddag och finaltävlingar på söndag förmiddag föregånget av en publiktävling. Tävlingsområdet kommer att framför allt vara norra och södra Guldheden och samlingsplatsen för SM löparna blir på Hvitfeldska Gymnasiet. Rolf Eckermark är tävlingsledare, Gunilla Carlsson Bitr TL och Ander Axenborg och Anders Höije är banläggningen för SM banorna. TAIK kommer i första hand att ansvara för publiktävlingen. Mer information finns under På gång i klubben.

Sprint-cuperna kommer att gå 15/5, 22/5 och 29/5. Tävlingsledarpar för de tre tävlingarna är i princip klara.

På hösten kommer det första arrangemanget den 20-21/9 och då fortsätter vi med långdistans-SM. Tillsammans med OK Alehof arrangerar vi tävlingen i södra Risveden, strax öster om Skepplanda med nästan exakt samma område för arenan som SM 1980. Tävlingsområdet kommer att bjuda på riktigt läcker och tuff vildmark med riktig storskog, rejäl kupering och för det mesta mycket detaljrik terräng. Liksom sprint-SM så är det kval på lördagen och finaler på söndagen samtidigt med en publiktävling. Greger Olofsson (OK Alehof ) är tävlingsledare och Mats Jodal bitr TL medan Klas Dahlberg och Fredrik Larsson är banläggare för SM banorna. Alehof kommer att framför allt koncentrera sig på publiktävlingen men kommer också att delaktiga i själva SM tävlingen.

För vår del så avslutas SM med PREO-SM den 27-29 september då GMOK här har ansvaret för en av tre deltävlingar. För vår tävlingen den 28 september är Gudrun Broman TL och Therese Axenborg banläggare.

Huvudfunktionärer för tävlingarna är till rätt stora delar klara. Till SM sprinten är nästan alla poster besatta medan det återstår en del på lång SM. Det kommer också att behövas en del huvudfunktionärer till såväl natt DM som hösttävlingen men i övrigt är det framför allt insatser på och i anslutning till de olika tävlingarna som det kommer att behövas funktionärshjälp. Då kommer det dock att vara många som behövs så bocka in redan nu de tävlingsdagar du kan hjälpa till.  

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

Taggar

Ändringar

Publicerad: Mats Jodal
Redigerad: Mats Jodal

ATM - 121244