Orienteringsskytte

Orienteringsskytte, som tidigare hette Fälttävlan, är en civil mångkampsidrott med delgrenarna skjutning, punkt-orientering samt fri orientering. Orienteringsskytte utövas utom i Norden i ett antal länder i övriga Europa och tillhör Svenska Mångkampsförbundet.

Orienteringmomentet har två delar: punktorientering och fri orientering. Punktorientering går till så att man följer en snitsel och längs banan sitter ett antal kontroller som skall markeras på kartan. Vid skjutmomentet används skidskyttegevär .22 long. Vi har även gevär för utlåning.

I klubben finns flera skyttar som springer i landslaget som t ex Frida Wallström som hittills är mest framgångsrik med guld på VM 2005 två fina 2:a platser på VM 2008 i klassisk distans och stafett. Klubben har också flertalet SM-tecken i både sprint, klassiskt och stafett på både dam- och herrsidan..

Mer information om orienteringsskytte hittar ni på förbundets hemsida:
www.biathlonorienteering.se

På gång

Nyheter

 • aug02Ny dörrkod!!0

 • jan16Ungdomsdag - Utmaningen4

  Ungdomsdag - Utmaningen

  Under den snöiga och kyliga lördagen hade ungdomarna kickoff av säsongen 2016! De genomförde Utmaningen där alla våra ungdomar lyckades att ta sig från Ingenmansland via Ovissheten tillbaka till Verkligheten.

 • sep09VM-medaljer till GMOK!4

  VM-medaljer till GMOK!

  VM i Orienteringsskytte gick i skogarna utanför High Chaparral 16-18/8 med totalt 5 deltagare från GMOK.

Kalender

ATM - 121244 -