2 Kommentarer

  1. Stort grattis Måns och Tingström för fina säsongsinledningar samt jaxe för ytterliggare en föredömligt välskriven rapport.

    Stora delar av elitgruppen var annars nere i Halmstad/Varberg för två fina träningar. På förmiddagen löptes en jaktstartsövning där E. Johansson, iförd överdragskläder och gympaskor, dansade runt de 8,3 kilometrarna på nätta 37 minuter. Kilometertiden landar således på strax under 4.30 per kilometern fågelvägen. Den ende som matchade det tempot var snabbfotade herre nummer två dvs. J. Runesson som efter ett misstag mitt på banan blev upphunnen av ovan nämnde Johansson. Efter ett upplopp som i huvudsak bestod av en väl anlagd bred skogsstig, nästan att liknas vid de för Erik bekanta så Mondobanorna, kunde densamme defilera i mål ett par sekunder före Runesson.

    Övriga herrar hade antingen fått för dåligt utgångsläge av coacherna eller lurats till fel kontroll, mycket på grund av den luriga gafflingsmetoden ”Stannum-modellen” som A. Hedberg står som upphovsman för.

    Nattpasset avlöptes runt Ringhals kärnkraftverk utanför Varberg och det kan sammanfattas i lurigt, kallt och bitvis svårlöpt. För egen del innebar träningen för övrigt årets första dopp då jag tog fel på en frusen vattensamling och Kattegatt på en långsträcka mot slutet av banan..

  2. Ser ut och ha varit riktigt bra orientering av Måns och bra fart på Christian. Ska bli roligt att följa jcuperna under året

Comments are closed.