25 Kommentarer

  1. Vi instämmer till fullo, verkligen ett tråkigt besked för oss alla, men naturligtvis främst för Elsi-Brith och övriga familjen.
    Vi tänker på er
    Classe och Ing-Marie

  2. Vila i frid Mats!
    Jag kommer minnas ditt enorma driv och din helhjärtade omtanke för andra människor runt omkring dig. Mina tankar går till familjen

  3. Tack Mats, för allt fint du gjort för mig och så många andra. Det känns tomt nu, men samtidigt är jag fylld av väldigt fina minnen av dig. Mina tankar går till familjen.

  4. Så oerhört tråkigt! Tack för allt du har gjort för klubben och för orienteringen i Göteborg! Våra tankar går till Elsi-Brith och familjen!
    /Familjen Davidson

  5. Otroligt tråkigt besked. Tack för ditt driv och stora engagemang i klubben. Kommer minnas dig med värme. Mina tankar går till familjen.

  6. Så många minnen som dyker upp, hur Mats välkomnade oss in i klubben när vi var nya i stan och hur han gärna reste med på elittävlingarna med sin skrivplatta i högsta hugg! En riktig eldsjäl med hjärtat på rätt ställe!
    Skänker en extra tanke till familjen Jodal idag!
    /Tingströms

  7. Oerhört ledsamt och sorgligt. Känns orättvist. Mats hade ju så mycket driv och entusiasm i denna ideella verksamhet. Tänker givetvis också på närmaste familjen. Beklagar sorgen.

  8. Så oerhört tråkigt besked. Mats har betytt väldigt mycket för oss hela familjen, för stora och små. Allt som han gjort för klubben, Mats såg alla. Han var också en som tog sig an utmaningar med nyfikenhet och aldrig sinande entusiasm. Mats fastnade inte i det som varit utan blickade framåt med förnyad energi. Tack Mats för allt du gjort och lärt oss. Vi beklagar sorgen, och tankarna går till Elsi-Brith och övriga familjen Jodal. /Fam. Persson

  9. Så ledsen att du inte fick fortsätta fixa & greja med alla projekt på olika nivåer då du ju fortfarande hade flera brinnande järn i elden. Samtidigt är jag, och säkert vi alla, så tacksamma för allt du gjort. Alla ”frön” du sått och vattnat, som växt och som kanske behövt beskäras, rivas, vattnas igen eller sås om på nytt. Alltid framåt med ett okomplicerat driv. Du har i allra högsta grad bidragit till den klubb vi är idag och som vi kommer fortsätta jobba för att vara. #rändernagåraldrigur

    Redan som äldre ungdom hoppade jag in i seniorgänget och fick smaka den första Jodalska SM-lasagnen, som sedan blivit andra hotellrumspreppade maträtter. När jag var 15 körde du mig hela vägen från Göteborg upp till stora SM i Örnsköldsvik där vi kunde ansluta till övriga klubben som redan var på plats. Sen dess tror jag att du varit på plats på merparten av mina lopp. Det har ju blivit en del… För att inte tala om alla EK-möten för att lägga grunden till elitverksamheten, med först herrlag och sedan damlag som getts förutsättningarna och därefter placerat sig bland de allra bästa på alla stora stafetter. Och så har vi alla de gånger jag kommit upp till klubbstugan på både dagtid och kvällstid och du varit där och byggt ut gymmet, lagat taket eller fixat inför helgens aktiviteter… Ja, minnena bara haglar fram – för de är många. Och så kommer det fortsätta vara. Tack för allt! <3 Tänker på dig och familjen!

  10. Vilket oerhört tråkigt besked!
    Vi har varit med om resan från Majorna till GMOK och sprungit många kavlar för klubben. Vart man än kom på tävlingar runt i Sverige var Mats där och supporterade tillsammans med Elsi-Brith.
    Tack för allt du har gjort för klubben som ledare och som fixare. Alltid med ett stort hjärta och engagemang.
    Hälsa dina skyddslingar Räkan och Arto.
    Våra tankar går till Elsi-Brith, Mia och Ola med familjer!
    /Sellgrens

  11. Tack Mats för allt du gjort genom åren för vår klubb och oss medlemmar!
    Har nog inte mött en större eldsjäl än dig och den betydelse du haft för
    klubben genom alla dessa år är svår att greppa.
    Du saknas oss men du kommer alltid finnas i våra minnen!
    Våra tankar går till Elsi-Brith, Mia och Ola med familjer
    /Familjen Falk

  12. Tungt och ledsamt. Ett stort hjärta har slutat att slå. Du, Mats, har varit en del av mitt liv i flera år. Vi har hållit ihop, både på tävlingar och i olika arrangemang och genomlidit flera nervösa tävlingsnätter ihop. Du var oftast den lugna och jag den nervösa. Även vid framgångar så myste du med ditt lugn. Alltid har du ställt upp med hjälp när man frågat. Med ditt otröttliga engagemang för klubben har du bidragit till vad vår klubb är idag. Föreningslivet och orienteringsrörelsen var viktigt för dig.

    Ett minne från början av 2000-talet var när du och jag åkte upp oplanerat till Siljanskaveln eller om det var Kopparkavlen runt Borlänge. Vi hade inte tänkt att åka men efter att vi hördes av på lördagen så bestämde vi oss att åka upp spontant till stafetten på söndagen. Inte så konstigt egentligen när det gällde oss då – men visar att du alltid gjorde det lilla extra för oss andra.

    Tänker också på alla elitgruppsmöten vi haft tillsammans – alltid kom du till mötena med din bruna väska, en brödlimpa och mjukost på tub. Alltid med en vilja att stötta och utveckla.

    Så många minnen tillsammans med dig som jag kommer att bära med mig i livet.

    Tack för allt!

    Mina tankar går till familjen.

  13. Tack för allt Mats! Jag minns till glädje tillbaka över tiden i gmok och vid varje tillfälle finns ju du även där eftersom du du ställde ju alltid upp! En sann eldsjäl som betytt så mycket för klubben men också enskilt för mig! Utan dig hade jag inte blivit den orienterare/människa jag blivit!

    Även åren efter GMOK har jag alltid bemöts av kärlek och omtanke och starka hejarop på såväl VM, SM och stafetternas jag tävlat mot GMOK! Kommer ihåg vemodet på 25manna 2018 när jag och Micke hade kamperat på sista sträckan och du grattade mig men ändå inte kunde undgå att lägga till att jag kunde väl i alla fall dragit med mig Micke till 3:e platsen om jag nu skulle slå GMOK…

    Många tankar och kramar till familjen

    Tack för allt Mats! Vila i frid!

  14. Tack Mats för allt du gjort genom åren, både för klubben som stort och för oss som i någon form varit en del av elitmiljön i GMOK!

    Jag reflekterade tyvärr aldrig över det när man var yngre men nu inspireras man av all den energi du hade och att du alltid var så positiv.
    Trots att du kommit upp i ”mogen ålder” om 70+ så var du ändå ute och morgonjoggade innan du skulle köra oss till den tidiga B-finalstarten på SM lång 2014.
    Ett annat minne är från 2015 när vi delade rum på Jukola, där du varit ute på hela damkavlen och herrkavlen, och vi kom tillbaka till rummet på morgonkvisten efter att herrkavlen var klar. Jag som ändå kunnat ligga och småsova innan min sträcka såg fram emot att få några timmars skön sömn men precis när jag var till att somna så hörde jag ljudet av när en Windowsdator startas upp och du började hamra på tangenterna. Lätt irriterat undrade jag vad du höll på med och du harklade dig på ditt karakteristiska vis och sa: ”Jag ska bara skriva en bulletin till veteran-VM..”.

    Du kommer vara saknad men alltid finnas kvar i alla minnen!
    Tankarna går till familjen.

  15. Så sorgligt att höra. En av dina finaste egenskaper var att se alla och ge lika mycket energi till oss alla- oavsett om målet var en SM- final eller ett SM-guld . Många fina minnen dyker upp. Vila i frid❤️

  16. Vi beklagar också förlorandet av denna eldsjäl och drivkraft! Våra tankar går till Elsi-Brith, Ola och Mia med familjer❤️

    Jag glömmer aldrig synen när Mats, trots att han då ramlat ned för sitt tak, på kryckor, i spöregn dirigerade bilar när vi arrangerade veteran-VM. Det fattades nog lite personal och då ryckte han ut, trots en massa andra sysslor i ledningsgruppen för tävlingen.
    (När jag sökte på vilken tävling som det egentligen var så ser jag Mats inlägg efteråt där han tackar alla andra för proffsigt jobb och att tävlingen då var ”best ever”.. bara en anekdot av många.

  17. Mycket tråkigt att höra om Mats bortgång. Tänker på Elsi-Britt, Mia och Ola med familj.❤️
    Mats en sådan trevlig, engagerad och positiv förebild, supporter och klubbkompis.🙏🏻
    Må du vila i frid Mats och kanske får du en löptur med Arto och Räkan där uppe🏃🏽‍♂️

  18. Vi vill precis som många andra hedra minnet av Mats, en eldsjäl utöver det vanliga. Tillsammans med Elsi-Brith har du varit en av de mest betydelsefulla ledarna i GMOK under väldigt lång tid.
    Våra tankar går till hela familjen Jodal.
    Vila i frid!
    /Hasse och Jane

  19. En sorglig nyhet att ta del av.
    Jag har så många fina minnen tillsammans med Mats från min aktiva tid i GMOK. Jag är tacksam för allt han har gjort för mig personligen, men också för klubben och sporten nationellt och internationellt.

    Mina tankar går till Elsi-Brith, Mia och Ola med familj.

  20. Så sorgligt besked. Kommer att minnas ditt fantastiska engagemang, hur Du bidrog till den fina gemenskapen i klubben och hur Du alltid stöttade oss alla på stafetter och tävlingar. Mina tankar går till familjen.
    /Maria

  21. Vilket ledsamt besked. Beklagar sorgen, Elsi-Brith och övriga familjen! Även som förhållandevis färsk medlem i GMOK har det varit väldigt uppenbart vilken enorm betydelse Mats haft och har för klubben. Jag minns hur han hoppade runt på kryckor en varm dag i Trädgårdsföreningen och med fast och vänlig hand lärde oss nykomlingar hur grässkydden skulle hanteras med maximal effektivitet. Ett föredöme att försöka ta efter så gott man kan – inte bara när det gäller grässkyddsläggning.

  22. Nej, så sorgligt! Kan bara instämma i alla hyllningar till dig Mats. T.o.m. efter din död hjälper du andra. Så typiskt dig, o egentligen Jodalskt, när man i Sportspegeln igår fick se Elsi-Brith överlämna den medicin du inte längre behöver till OK Orions insamling för Ukraina. Jag har också skänkt pengar till GMOK:s Utvecklingsfond som du ville. Hoppas du får lite tid för dig själv nu. Vila i frid!

  23. Frölunda OL vill sända sitt varma deltagande. Mats var en sann eldsjäl som gjort väldigt mycket för orienteringen i Göteborg. Våra tankar går till Elsi-Brith med familj. Frölunda OL genom Malin Lamm, ordf.

  24. Mats, jag vet hur mycket du gjort för GMOK genom åren och det är bara att gratulera alla som fick ta del av det, från min sida vill jag främst säga tack för att du var en av dom som alltid varit en positiv kraft i frågan samarbete över klubbgränser och utveckling av gbg orienteringen i stort. Det är ingen liten sak. Jag hoppas vi kan bära vidare ditt arv. Kramar till hela familjen.

Comments are closed.